Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Digitalisering

Skapad 2021-01-04 09:49 i Rönnängs förskolor Tjörn
Förskola
Såhär ska vi jobba med digitalisering HT21-22

Innehåll

Vi vill skapa en digitaliserande miljö på Sjöboden för att introducera hur vi kan använda teknik som ett verktyg till att utveckla språk, matematik och tekniskt kunnande. 

 

Vi använder Ipad tillsammans med barnen för att dokumentera deras utforskande, reflektera dokumentationen samt att vi använder ipad till att skriva, scanna QR-koder och söka information. Vi använder även Ipaden som ett verktyg till skapandet. Vi använder iPad med hörlurar för att ge barnen en egen lugn stund att lyssna på bok.

 

Vi använder Bluebots för att introducera programmering.

 

Vi använder projektorer till att läsa böcker från bl.a Polyglutt, söka information, skriva, reflektera kring dokumentation, starta samtal om olika ämnen ihop med det vi har lyssnat och läst om. Vi använder även projektorerna för att inspirera leken, med dans och bakgrundsmiljöer.

 

Vi använder wi-fi puck för att förstora föremål som kan starta samtal i gruppen.

 

Vi vill sträva efter att gör barn medvetna om att reflektera och värdera information som vi möter i den digitala världen. 

Kopplingar till läroplanen

 • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
  Lpfö 18
 • förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen och,
  Lpfö 18
 • skapa förutsättningar för barnen att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter, idéer och tankar med hjälp av olika uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg,
  Lpfö 18
 • får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande.
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: