Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ellära

Skapad 2021-01-07 15:11 i Vidhögeskolan Varberg
Grundskola 5 Fysik
I arbetsområdet har du fått lära dig att få lampor att lysa genom att koppla seriekoppling och parallellkoppling. Vi har jobbat med olika begrepp som t ex sluten krets, öppen krets, strömbrytare, ledare, isolator. Du har fått lära dig att det finns två typer av elektricitet , statisk elektricitet och elektrisk ström. Vi har diskuterat, sett på film och läst om elektroner, protoner och neutroner. Du har fått vet att elektrisk ström är elektroner som far fram i ledningarna.

Matriser

Fy
Ellära

- Elektriska kretsar med batterier. Hur de kan kopplas och hur de kan användas i vardaglig elektrisk utrustning

Ej godtagbara kunskaper
Du har ännu ej visat godtagbara kunskaper om ellära för åk 5
Nivå 1
Godtagbara kunskaper för åk 5.
Nivå 2
Mer än godtagbara kunskaper
Nivå 3
Mer än godtagbara kunskaper
Begrepp
Utveckla kunskaper om fysikens begrepp och förklaringsmodeller för att beskriva och förklara samband i naturen och samhälle
Eleven visar grundläggande kunskaper om fysikens begrepp och förklaringsmodeller. Med viss användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla fysikaliska fenomen i naturen och samhället.
Eleven visar goda kunskaper om fysikens begrepp och förklaringsmodeller. Med relativt god användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla fysikaliska fenomen i naturen och samhället
Eleven visar mycket goda kunskaper om fysikens begrepp och förklaringsmodeller. Med god användning av begreppen och förklaringsmodellerna beskriver eleven enkla fysikaliska fenomen i naturen och samhället.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: