Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott och hälsa 07B vt 2021

Skapad 2021-01-08 10:35 i Genarps skola Lunds för- och grundskolor
Grundskola F – 9

Innehåll

Idrott och hälsa 07B

Planering för åk 7

Vt 2021

Gjord av Petra Strandberg

KURSKOD TILL CLASSROOM: diuyrq3

SYFTE

Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla allsidiga rörelseförmågor, skapa ett intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. De ska få kunskaper hur den fysiska förmågan påverkar hälsan genom hela livet både fysiskt och psykiskt. De ska även lära sig att planera sin träning där de tar hänsyn till uppvärmning och skaderisk. Progression för att kunna förbättra sig i ett specifikt moment ingår också.  

 

MÅL

  • Rörelseglädje
  • Kunskaper om olika idrotter/spel och lekar
  • HLR
  • Friluftsliv
  • Orientering
  • Rörelse till musik - skapa ett eget rörelseprogram
  • Samtala om hälsa och livsstil

MATERIAL SOM BEHÖVS

Eleverna ska alltid vara ombytta till idrottskläder och ha idrottsskor på sig, även om de av någon anledning inte kan delta fullt ut. Efter idrotten ska de duscha och byta om till vanliga kläder. Eleverna kommer att använda sig av teori som är knuten till det specifika arbetsområdena, musik samt olika videoklipp på idrotter.

 

AKTIVITET

Vi kommer att jobba på distans via classroom och unikum. Vi kommer att jobba både inomhus och utomhus med olika idrotter. Eleverna kommer att få uppgifter som de ska lösa i skolan, men även hemuppgifter. Vi kommer att ha diskussionsgrupper gälande hälsa och livsstil i samarbete med fritidsgården.

 

 

BEDÖMNING

Eleverna bedöms kontinuerligt under lektionerna där jag tittar på deltagande och hur väl de utför den givna aktiviteten och håller sig till den uppgift som ska utföras. Bedömning sker även via de inlämningsuppgifter om ges ut.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: