👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Veckoplanering

Skapad 2021-01-08 15:42 i Trönningeskolan Halmstad
Grundskola F
Veckoplanering åk TR13C & TR13D v. 2-7

Innehåll

Så här kommer vi att arbeta i åk 1 under v. 2-7:

Svenska: 3 pass i veckan lägger vi fullt fokus på läsning på individnivå. Barnen tränar med bänkböcker, läsdominos och ugglo bl.a. inne i klassrum och i läsgrupper. Barnen tränar på att skriva genom olika uppgifter utifrån aktuella teman samt utifrån egen vardag. Vi tittar på hur berättande texter och faktatexter skrivs och skriver egna texter.

Matematik: Vi arbetar med problemlösning, tiotalsövergång, positionssystem, introducera klockan. Arbetet sker i mindre grupper under våra stationsdagar samt i halvklass på fredagar. 

Engelska: Vi tränar på de engelska orden för olika djur, färger, klädesplagg & väder genom att lyssna och titta på engelska filmer med tillhörande skrivuppgifter. 

NO: Barnen kommer att få hitta fakta om olika djur samt skriva egna faktatexter. Vi kommer titta på faktafilmer & läsa i faktaböcker om olika djur.

SO: Vi kommer att arbeta med temat trafik och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt. Vi tittar på hur det såg ut förr i tiden och nu - skillnader och likheter. Exempelvis med leksaker och skolan. 

Idrott: Vi håller oss utomhus så mycket som möjligt med olika aktiviteter och lekar.