Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fjärrundervisning - Idrott och Hälsa - år 7 - v.2

Skapad 2021-01-10 16:41 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Detta är en mall för Idrott och Hälsa på Lerbäckskolan i Lund.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Upplägget kommer se ut på liknande sätt de veckor vi har fjärrundervisning för att ni ska känna igen er i arbetssättet. Första lektionen i veckan får ni en uppgift, som handlar om att förbereda er på olika sätt inför den kommande lektionen, detta kan handla om att se en film, förbereda träning eller andra typer av uppgifter. Andra lektionen i veckan kommer ni sedan avsluta sammanfatta och redovisa den uppgift ni förberedde under första lektionen. Som tidigare nämnt är tanken att alla uppgifter ska hinnas med under den tid ni har lektioner på schemat. Ambitionen är att i stort sett allt ska gå att redovisa muntligt genom att ni filmar er själva.

Innehåll

1.
Enligt ordinarie schema ses vi genom att ni kopplar upp er på länk som ni hittar i Google Classroom under ämnet "Google Meet"


2.
Första lektionen i veckan får ni en uppgift, som handlar om att förbereda er på olika sätt inför den kommande lektionen, detta kan handla om att se en film, förbereda träning eller övriga uppgifter. 

Andra lektionen i veckan kommer ni sedan avsluta sammanfatta och redovisa den uppgift ni förberedde under första lektionen. Och som jag tidigare nämnt är tanken att alla uppgifter ska hinnas med under den tid ni har lektioner på schemat. Ambitionen är att i stort sett allt ska gå att redovisa muntligt genom att ni filmar er själva. 

Lektion 1

Uppgift: Ring en äldre släkting, om möjligheten finns, (annars fråga någon i familjen), och intervjua dem runt frågorna:

  • Hur är läget?
  • Vad betyder hälsa för dig?
  • Vad gör du för att vara hälsosam?
  • Hur känns det att vara hälsosam?
  • Vad motiverar dig att röra dig?
  • Vad är det med fysisk aktivitet och rörelse som är meningsfullt för dig?
  • Vad får dig att fortsätta vara fysiskt aktiv?

Svara sedan själv på frågorna och jämför svaren med din släkting!

Stödfrågor

  • Vilka frågor hade ni liknande svar på?
  • Vilka frågor svarade ni olika?
  • Utveckla varför du tror att ni har svarat olika på en del frågor och likadant på andra.

Lektion 2

 

Fortsätt att arbeta med det material du fått fram under lektion 1.

 

Lektion 3

Den här lektionen är det dags att sammanställa det du började med under lektion ett. När du skrivit klart väljer du att lämna in texten i Classroom under uppgiften Intervju. Det går lika bra läsa upp sina svar muntligt genom att spela in det och lägga upp ljudfil eller film.

 
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: