👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 2

Skapad 2021-01-11 15:49 i Hammarbyskolan Södra Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Lektionsinnehåll vecka 2, idrott och hälsa

Innehåll

Den här veckan blir ju inte en hel vecka, så vi börjar med en lek i området Grovmotorik och rörelse.
 
Lektion 1
Uppvärmning i par. Den ena gör rörelser som den andra härmar. Efter en låt byter paret med varandra, så att den andra leder. Det kan vara vilka rörelser som helst, bara kroppen blir varm (gå, springa, dansa, hoppa, tänja osv).
 
Huvudaktivitet:
Kinesiska muren. Eleverna delas in i fyra grupper. En grupp i taget är vakter på murarna. När leken börjar springer alla som inte är vakter för att ta skatten (en ärtpåse i taget). När man springer för att ta skatten, springer man över murarna utan att bli tagen av  vakterna. Blir man nuddad av vakterna så måste man lämna tillbaka ärtpåsen. När tiden är ute byter vi grupp som är på murarna så att alla grupper får bara där.
 
Lektion 2
Uppvärmning i grupp. En gör rörelser som de andra härmar. Efter en låt är det en annan  gruppen som leder. Det kan vara vilka rörelser som helst, bara kroppen blir varm (gå, springa, dansa, hoppa, tänja osv).
 
Huvudaktivitet:
Kinesiska muren. Andra murar att ta sig förbi och över. Eleverna delas in i fyra grupper. En grupp i taget är vakter på murarna. När leken börjar springer alla som inte är vakter för att ta skatten (en ärtpåse i taget). När man springer för att ta skatten, springer man över murarna utan att bli tagen av  vakterna. Blir man nuddad av vakterna så måste man lämna tillbaka ärtpåsen. När tiden är ute byter vi grupp som är på murarna så att alla grupper får bara där.