👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Alles Deutsch 7

Skapad 2021-01-13 13:32 i Musikgrundskolan Synkopen Helsingborg
Alles Deutsch 7
Grundskola 7 Moderna språk - elevens val
Alles Deutsch har snabbt blivit en av landets mest populära serier i tyska. Via många lekfulla aktiviteter får eleverna upptäcka ett rikt språk som är roligt att lära sig. Textboken innehåller många olika typer av texter. Alles Deutsch är en lustfylld och aktiverande serie med många muntliga och skriftliga övningar. Språket är modernt, ofta med en knorr och layouten härligt färgglad och inbjudande! Vi har satsat på dialoger som är roliga att läsa i par eller grupp, rim, ramsor och sånger, men också på korta texter och ett drama som passar att spela upp i klassrummet. Repetition är en röd tråd och boken hjälper eleverna att lära in, repetera och befästa på ett stimulerande och lekfullt sätt. Vårt realiakapitel bjuder på en positiv utmaning som eleverna kan uppskatta, eftersom de får tänka till lite. I Alles Deutsch 7 utvecklar vi tänkandet och arbetar tematiskt. Vi går via skolgården och trädgården vidare ut i verkligheten och möter bl.a. polisen på jobbet. I Alles Deutsch 8 får eleverna blogga, resa, möblera och prata om vänskap, sport m.m.

Innehåll

Alles Deutsch har snabbt blivit en av landets mest populära serier i tyska. Via många lekfulla aktiviteter får eleverna upptäcka ett rikt språk som är roligt att lära sig. Textboken innehåller många olika typer av texter.

 

 

 

Alles Deutsch är en lustfylld och aktiverande serie med många muntliga och skriftliga övningar. Språket är modernt, ofta med en knorr och layouten härligt färgglad och inbjudande! Vi har satsat på dialoger som är roliga att läsa i par eller grupp, rim, ramsor och sånger, men också på korta texter och ett drama som passar att spela upp i klassrummet. Repetition är en röd tråd och boken hjälper eleverna att lära in, repetera och befästa på ett stimulerande och lekfullt sätt.

 

 

 

Vårt realiakapitel bjuder på en positiv utmaning som eleverna kan uppskatta, eftersom de får tänka till lite.

 

 

 

I Alles Deutsch 7 utvecklar vi tänkandet och arbetar tematiskt. Vi går via skolgården och trädgården vidare ut i verkligheten och möter bl.a. polisen på jobbet. I Alles Deutsch 8 får eleverna blogga, resa, möblera och prata om vänskap, sport m.m.