👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering vecka 3, 2021

Skapad 2021-01-15 10:35 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Planering för vårterminen 2021
Grundskola 4 – 6 Svenska SO (år 1-3) Matematik NO (år 1-3) Teknik
Planering vecka 3.

Innehåll

Preliminär planering under vecka 3:

Svenska: Språklära - Vi gör diagnos 3 samt sidorna 34 - 35 som handlar om motsatsord. Vi fortsätter arbetet med instruerande texter i Zick-Zack och arbetar med sidorna 58-60. Bokprojektet "Bokäventyret" fortsätter med läsning i egna boken och uppgifterna som hör till. Vi arbetar med stavning - dubbelteckning. 

Matematik: Bli klara med blandade uppgifter kapitel 3. Diagnos och efter rättning träna mera och sedan fördjupning och problemlösning. Hinner vi så börjar vi på kapitel 4 på fredag och går genom multiplikation i flera steg. Eget arbete på sidorna 156-158. 

SO: Vi börjar på vårt nya arbetsområde med kartan och startar med ett bildspel, efter det arbetar ni två och två med en stencil som tar upp olika begrepp. Sök på er iPad på de svåra begreppen. På studi.se ser vi filmen "Kartornas historia" och läser sidorna 34-37 i boken Geografi - Sverige. Gör stencil 3 med hjälp av kartboken samt stencilerna 5-6. Vi ser på Lilla Aktuellt Skola. 

NO/teknik: Vi arbetar med Puls biologi sidorna 82 - 85 med tillhörande uppgifter som handlar om sjön och hur djur har anpassat sig till livet där. Vi ser filmen "Livet vid sjön".  Bildspel om havet. Vi läser sidorna 52-54 i Utkik Biologi och arbetar med frågor till det. 

Bild: Färglägg sjö - havsbotten med akvarellfärgpennor. Hinner ni så börja att "måla" med vatten. 

Övrigt: Vi ser på Vara vänner - en kort film om vänskap och diskuterar den. Vi börjar förbereda oss inför utvecklingssamtalen vecka 5-6.