Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vi rör oss i Kungälv

Skapad 2021-01-18 10:20 i Ängsblomman förskola Kungälv
Förskola
Vi kommer att besöka olika platser där barnen rör sig i Kungälv

Innehåll

Syfte: Att få förståelse för deras närmiljö och likheter och olikheter i barnens vardag. Tex. hur barnen tar sig till förskola, hur man bor, var man handlar osv. 

 

Metod: Vi kommer att introducera apan Apis som kommer att få följa med oss den här terminen. Han kommer att få följa med ett barn hem varje vecka. Apis kommer att fungera som ett verktyg i samarbetet med hemmet.   

Vi kommer att gå på utflykter runt om i Kungälv och besöka olika plaster som många barn besöker i sin vardag eller som är stora i Kungälv. tex. stadshuset, maxi, biblioteket mfl. 

 

Dokumentation: Vi dokumenterar främst genom foton och anteckningar. Vi kommer blogga i både den gemensamma och individuella lärloggen. 

 

Mål:

  • självständighet och tillit till sin egen förmåga, Lpfö - 18
  • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften, Lpfö - 18
  • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler, Lpfö - 18 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: