👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Zukunft - Framtid

Skapad 2021-01-21 08:16 i Tiundaskolan Uppsala
Grundskola F Moderna språk - språkval
Hur ser världen ut om 100 år? Du ska skriva en kortare text om olika områden som beskriver hur världen ser ut om 100 år - alternativt hur ditt liv ser ut om 10 år.

Innehåll

Här gör vi klart uppgiften Malin tilldelade innan jul. Vill man göra om uppgiften till “Mein Leben in 10 Jahren” så kan man använda uppgiftsinstuktionerna som mall men fokusera på sådan som är relevant i just ditt liv. Uppgiften kommer att examineras skriftligt. Du skriver en sida i renskrivningsboken.

Deadline är fredag 22/1. Om man inte har lämnat in texten på denna dag så gör man den på omprovstiden vid senare tillfälle.

Instruktioner och vilka kunskapskrav som bedöms: https://docs.google.com/document/d/1TYK8EQoqe1gu4Z7HhQcxrZrBh7mROOSqLaD_2wdJICg/edit?usp=sharing

Matriser

M2
Kunskapskrav moderna språk åk 7-9

F (insats krävs)
E
C
A
Välja & använda material
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja bland texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Formulera sig skriftligt
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Bearbeta & förbättra
Eleven når ännu inte upp till alla delar i detta kunskapskrav för E.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.