Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Röra sig allsidigt - gymnastik vt-21

Skapad 2021-01-21 13:14 i Eiraskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Idrott och hälsa
Vi kommer att arbeta med att anpassa rörelser till aktiviteten genom gymnastik. Vi ska bl a träna på kullerbyttor, att hänga i ringar och att hoppa på trampett.

Innehåll

Vad ska du lära dig?

Du ska kunna utföra gymnastiska färdigheter med hjälp av olika redskap. 

 

Hur ska vi arbeta?

Ni kommer under sex lektioner att få träna på olika gymnastiska färdigheter. De första lektionerna kommer att vara ganska styrda för att sedan bli mer individuellt anpassade.

Ni kommer att använda olika redskap såsom matta, ringar, räck, bom, satsbräda, trampett samt lianer. 

Ni kommer att arbeta utifrån ett individuellt protokoll där eget ansvar är en stor del.     

 

Vi kommer också att starta upp arbetet med en träningsdagbok. Den kommer sedan att hänga med under våren när vi arbetar med andra områden. 

 

Bedömning:

Ni kommer att bli bedöma utifrån era prestationer på lektionerna men också på de korta filmer ni ska spela in på er själv när ni utför olika övningar. 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  Idh  4-6
 • Kroppsliga och mentala effekter av några olika träningsformer.
  Idh  4-6
 • Förebyggande av skador, till exempel genom uppvärmning.
  Idh  4-6
 • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser av olika fysiska aktiviteter och träningsformer, levnadsvanor, kroppsuppfattning och självbild.
  Idh  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
  Idh  E 6
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
  Idh  C 6
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
  Idh  A 6

Matriser

Idh
Röra sig allsidigt - gymnastik vt-21

E Nivå
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
C Nivå
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
A Nivå
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: