Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Do schools kill creativity

Skapad 2021-01-27 19:24 i Solskiftesskolan Österåker
Teoriuppgift med utgångspunkt i hjärnans föränderlighet och Sir Ken Robinsons TED talk "do schools kill creativity"
Grundskola 8 Musik
Uppgiften: Ni ska skriva en sammanfattning om hjärnans föränderlighet ELLER Sir Ken Robinsons föreläsning.

Innehåll

Uppgiften: Ni ska skriva en sammanfattning om hjärnans föränderlighet ELLER Sir Ken Robinsons föreläsning. Textmaterial finns längst ner. Vill man lyssna på alltihop så finns det här: https://www.loom.com/share/99e3a34d66a9410d80f6b4edcf769bf1 Detta klipp är 40 min långt 0-20 min: Carinas föreläsning om Hjärnans föränderlighet. 21-40 min: Sir Kens föreläsning "Does school kill creativity." I slutet av föreläsningen pratar jag igen, men det kan ni strunta i. (Det är riktat till åk 9) FORMALIA: Storlek: 12. Typsnitt: Times new roman/arial/verdana. Enkelt radavstånd. 1/2 sida -1,5 sida lång. Inte mer och inte mindre.

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
    Mu  A 9

Matriser

Mu
Do schools kill creativity?

Bedömningen avser

Betyget E
Betyget C
Betyget A
Förmåga att
• analysera och samtala om musikens uttryck i olika sociala, kulturella och historiska sammanhang
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: