Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Svenska 8 AC v. 10 -15 Kärlek (på distans)

Skapad 2021-01-28 14:14 i Ekens skola Stockholm Grundskolor
Här kan du ta del av den sammanfattande bedömningen av hela läsåret. De kunskapskrav du har uppnått är markerade och du får även en kommentar kring kunskapskraven samt slutbetyg.
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska
Dags för tema kärlek, relationer och känslor. Denna vecka kommer vi att diskutera mycket om det som är viktigast av allt. Du. Vi pratar om att lära känna sig själv, kunna vara sig själv, känna sig glad och stolt, bli rättvist och schysst behandlad. Att lyssna på sig själv och göra det som känns rätt för dig. Vi kommer att läsa gemensamma texter, se på film, lyssna på flera föreläsningar. Vi ska också läsa utvalda böcker som ni i grupp ska presentera för klassen. Du ska också skriva en text som du lämnar in.

Innehåll

Då det blir fjärrundervisning så kommer vi att umgås via teams och jag har gjort en planering som vi kommer att följa under veckan. Det som vi kommer att hinna med är:

 

·      Läsa kapitlet Känslor 89-116 i boken Viktigast av allt och sedan diskutera detta i teams i era bokgrupper samt redovisa kort vad ni samtalade om efter att ni läst.

·      Intervju hemma om kärlek som redovisas i er grupp i teams på tisdag.

·      Se på kortare filmer (via mediotekets inlogg sli ) som handlar om val/att hitta sig själv/identitet/kärlek och diskutera detta i er grupp i teams.

·      Välja en skrivuppgift som passar dig som du skriver och lämnar in i teams. Du har 4 alternativa skrivuppgifter att välja mellan . Cecilia kommer att presentera dessa.

·      Lyssna på avsnitt ur podd om relationer/familjen och reflektera enskilt om detta.

·      Läsa ut din valda kärleksbok och skriva om den samt diskutera den i gruppen som läst samma bok som du.

     Frågestund med Emilia på fredagens sista lektion (Du får skapa frågor under veckan anonymt)

 

Du kommer att få dagliga instruktioner muntligt och skriftligt i Teams 8c - svenska om vad vi ska göra.

Välkomna till en spännande vecka!

Matriser

Sv SvA
Kunskapskrav skriva -Kärlekstema

E
C
A
Skriva
Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning samt relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning samt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: