👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

My challenge

Skapad 2021-02-02 10:38 i Färsingaskolan Sjöbo
Grundskola 9 Engelska
A 30-day-challenge! This challenge is to make you use your English more outside and inside the classroom.

Innehåll

Vi får ännu inte träffas IRL, men vi kan ju utmana oss själva och varandra ändå! Meningen med undervisningen är att du ska använda det språk du har på olika sätt. Här får du massor av olika förslag på hur du kan göra för att träna hemma och utmana dig själv.

 

Konkretiserade mål/ mål för arbetet

Du ska kunna beskriva vad du själv har gjort hemma under din "lockdown" och hur du har utmanat dig själv att träna din engelska. Gör en Google-presentation med 5 bilder/slides som illustrerar de olika sätt som du har utmanat dig själv på. Spela in en ljudfil på ett par minuter till din presentation och dela med Maria.

 

Undervisning - arbetssätt

Online via Classroom och Google meet. 

 

Elevinflytande

Du väljer nivå på din utmaning helt själv. Vad vill du visa att du kan? Show off vetja! Våga pröva något som du inte är så bra på och utmana dig själv, eller välj en nivå som du är bekväm med och våga stretcha dig liiiite. Du gör en planering och visar Maria.

 

Bedömning

Vi bedömer ditt sätt att uttrycka dig muntligt. I din presentation får du möjlighet att visa din språkliga förmåga både grammatiskt, kommunikativt och innehållsmässigt.

 

Matriser

En
My challenge

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Muntlig färdighet
Du uttrycker dig kortfattat med stöd av exempelmeningar och en mall. En engelsktalande person kan förstå det mesta som du säger.
Du uttrycker dig enkelt och är lätt att förstå även för en utomstående. Du visar i din presentation att du kan göra dig förstådd och förmedla något som du vill ha sagt.
Du uttrycker dig klart och tydligt och talar med ett gott sammanhang. Du använder bindeord av olika slag och visar att du kan hantera nutid och dåtid när du böjer de verb du väljer att använda.
Du uttrycker dig ledigt och med gott flyt. Du talar sammanhängande och du varierar ditt språk och din meningsbyggnad. Du visar att du behärskar grammatiken genom att börja verben korrekt. Du reflekterar över hur du har utvecklat ditt språk och kan visa på vad som går bättre i slutet av utmaningen jämfört med i början.