Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fallet Alma Diaz

Skapad 2021-02-03 19:19 i Önnerödsskolan Härryda
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska
Vi lyssnar på P3-serien "Fallet Alma Diaz" med uppgifter till.

Innehåll

Vi kommer under några veckor jobba med P3-serien "Fallet Alma Diaz" som är baserad på verkliga händelser. I Serien försvinner en 14-årig flicka, och när en reporter på den lokala radiostationen nystar i fallet öppnas en värld med droger, destruktiva relationer och mörka sociala medier upp...

Centralt innehåll

Att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.

Etiska och moraliska aspekter på språkbruk, yttrandefrihet och integritet i digitala och andra medier och i olika sammanhang.

Arbetsgång och bedömning:

Vi kommer lyssna på avsnitten ihop eller individuellt, och jobba med frågor till varje avsnitt. Eleverna kommer sedan diskutera olika frågor i smågrupper där de tränar sig på att leda och delta i samtal. I slutet av arbetet kommer eleverna spela in ett samtal som spelas in och bedöms. 

Matriser

Sv SvA
Fallet Alma Diaz

E
C
A
Samtal
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: