Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema SPRÅK

Skapad 2021-02-04 09:55 i Lövberga förskola Östersund
Förskola
Utvalda läroplansmål att använda som riktlinjer vid undervisning.

Innehåll

Denna mal använder vi för att säkerställa att vi undervisat i de specifika läroplansmål som berör vårt tema SPRÅK.

Vi utgår från:

- Språksamlingar med materialet Före Bornholmsmodellen. Barngruppen är indelade i två grupper som vardera har grupp två gånger i veckan.

- Praxisalfabetet. Vi leker lekar, sjunger och spelar spel med fokus på bokstavsljud.

- Grej of the day! Grej of the Day är en populär metod som väcker barns nyfikenhet på kunskap. Metoden har sitt ursprung i skolan men når nu även förskolan! Enligt förskolans läroplan, Lpfö18, ingår undervisning i förskolans uppdrag. Undervisningen ska utgå från ett innehåll som antingen är planerat eller som uppstår spontant. I detta läromedel Grej of the Day - Förskola har vi bearbetat metoden för förskolan och valt ut 25 grejer som vi tycker är spännande och intressanta att undervisa om, alla förankrade i förskolans läroplan. Boken fungerar även fint att använda exempelvis i de tidiga skolåren samt i särskolan.

  Grejerna står i alfabetisk ordning, från Barnkonventionen till Ägg. Till varje grej finns ett rikt bildmaterial, dels till de olika ledtrådarna, dels till faktatexterna. Bilderna till ledtrådarna finns längst bak i boken samt i de digitala resurserna att visa upp under arbetets gång. Det finns många fascinerande saker att berätta om. Visste du till exempel att om solen var ihålig skulle den rymma en miljon jordklot eller att det för väldigt länge sedan bara tog ett dygn för månen att sväva runt jorden

 

Uppgifter

  • Tema - SPRÅK

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: