👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Garnteknik Åk 8 Textilslöjd

Skapad 2021-02-04 12:15 i Streteredsskolan Mölndals Stad
Mall att skapa egen LPP enligt Oskarshamnsmodellen. Gör så här: Kopiera mallen och koppla till önskade ämnen i lgr11 samt välj åldrar på eleverna den ska användas för. Spara utkast och gå sen in och fyll på med innehåll - i de vita fälten. Rubrikerna ska vara kvar. OBS! Du behöver inte skriva in kursplanernas delar utan kan koppla till dem via "koppla" knappen.
Grundskola 7 – 9 Slöjd
Virka en figur

Innehåll

Kursplan i ämnet

Ur Lgr 11 Undervisningen i ämnet slöjd ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i olika hantverk och förmågan att arbeta med olika material och uttrycksformer. Eleverna ska ges möjligheter att utveckla sin skicklighet i en process där tanke, sinnesupplevelse och handling samverkar.

I detta arbete betyder det att du ska få lära dig mer om virkning. Ju mer du övar på tekniken desto skickligare blir du på den. Med den kunskap du får och med dina idéer kan du virka helt efter egen fantasi eller efter ett mönster.

Arbetssätt och undervisning

  • Lärarledd genomgång av  virkning
  • Kort historik om virkning (bildvisning.)
  • Inspiration till olika virkade arbeten
  • Arbete med slöjdarbetets olika delar: idéutveckling, överväganden, framställning och värdering av arbetsprocessen.
  1. Välj en figur att virka.
  2. Virka en provbit om du inte provat på tekniken förr ut.
  3. Gör en planering där du skriver in vilket mönster och garn du tänker använda. Skissa gärna upp i färg hur du tänker att ditt mönster skall se ut.
  4. Genomför arbetet
  5. Skriv en utvärdering på datorn, ta en bilder efter varje lektion.

Visa vad du lärt dig

I slöjden tittar vi på hela din arbetsprocess från planering till genomförande och utvärdering. Du visar vad du lärt dig genom att arbeta på lektionerna och tar tillvara på gamla kunskaper och tar till dig nya. Vi bedömer det du visar att du kan, inte sådant du kan men inte visar. Se matrisen.

 

Uppgifter

  • Redovisning virkning