Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Heidi's Dilemma speaking

Skapad 2021-02-04 15:27 i Bromma gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Engelska
You will discuss the questions about Heidi's dilemma in groups and record your interactive discussion.

Innehåll

Group discussion

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Strategier för att lyssna och läsa på olika sätt och med olika syften.
  Eng  -
 • Muntlig och skriftlig produktion och interaktion av olika slag, även i mer formella sammanhang, där eleverna instruerar, berättar, sammanfattar, förklarar, kommenterar, värderar, motiverar sina åsikter, diskuterar och argumenterar.
  Eng  -
 • Strategier för att bidra till och aktivt medverka i diskussioner med anknytning till samhälls- och arbetslivet.
  Eng  -
 • Bearbetning av egna och andras muntliga och skriftliga framställningar för att variera, tydliggöra och precisera samt för att skapa struktur och anpassa till syftet och situationen. I detta ingår användning av ord och fraser som tydliggör orsakssammanhang och tidsaspekter.
  Eng  -

Matriser

Eng
Heidi's Dilemma speaking

Rubrik 1

E
D
C
B
A
Interaktivt tal
Eleven kommunicerar på engelska i tal och skrift i olika, även mer formella, sammanhang, tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Hela D och delar av C.
Eleven kommunicerar på engelska i tal och skrift i olika, även mer formella, sammanhang, aktivt, tydligt, varierat och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Hela C och delar av A.
Eleven kommunicerar på engelska i tal och skrift i olika, även mer formella, sammanhang, ledigt, aktivt, tydligt, varierat och med flyt samt anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom använder eleven några strategier som effektivt löser olika problem i kommunikationen och bidrar till att interaktionen får flyt och förs framåt på ett konstruktivt sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: