Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SAMINE0, EK18 - Moment 5: Valutamarknaden

Skapad 2021-02-05 18:26 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Samhällskunskap
Momentet handlar om hur valutamarknaden fungerar.

Innehåll

Moment 5: Valutamarknaden

Vad? Valutamarknadens system, aktörer och funktion.

När? v. 6 - 8

Examination: Prov

 

Lektionsplanering:

v. 6

tisdag: Begrepp 1 - 8

fredag: Begrepp 9 - 16

v. 7

tisdag: Begrepp 17 - 27 (Sara på kurs)

fredag: Begrepp 28 - 32

v. 8

tisdag: Diskutera frågorna

fredag: PROV

 

Material:

Powerpoint

Begrepp och frågor inför provet

Uppgifter

 • Prov Valutamarknaden

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Drivkrafter bakom och effekter av olika handels- och valutapolitiska ingrepp i internationella handelsrelationer. Finansiella marknader i den internationella ekonomin.
  Sam  -
 • Den ekonomiska integrationsprocessen inom EU och den fortsatta utvecklingen mot gemensamma marknader.
  Sam  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för handelskontakter och handelsrelationer utifrån olika perspektiv. Dessutom kan eleven utförligt och nyanserat redogöra för hur olika förutsättningar och förhållanden påverkar och påverkas av olika aktörer. Eleven diskuterar också utförligt och nyanserat några effekter av reglerande ingrepp i den internationella ekonomin.
  Sam  A
 • Eleven kan utförligt redogöra för handelskontakter och handelsrelationer utifrån olika perspektiv. Dessutom kan eleven utförligt redogöra för hur olika förutsättningar och förhållanden påverkar och påverkas av olika aktörer. Eleven diskuterar också utförligt några effekter av reglerande ingrepp i den internationella ekonomin.
  Sam  C
 • Eleven kan översiktligt redogöra för handelskontakter och handelsrelationer utifrån olika perspektiv. Dessutom kan eleven översiktligt redogöra för hur olika förutsättningar och förhållanden påverkar och påverkas av olika aktörer. Eleven diskuterar också översiktligt några effekter av reglerande ingrepp i den internationella ekonomin.
  Sam  E
 • Eleven kan analysera orsaker till och konsekvenser av den internationella ekonomins och handelns utseende och utveckling. I analysen använder eleven med säkerhet några relevanta begrepp, teorier, modeller och metoder. Dessutom diskuterar eleven utförligt och nyanserat deras styrkor och svagheter med hänvisning till olika källor.
  Sam  A
 • Eleven kan analysera orsaker till och konsekvenser av den internationella ekonomins och handelns utseende och utveckling. I analysen använder eleven med viss säkerhet några relevanta begrepp, teorier, modeller och metoder. Dessutom diskuterar eleven utförligt deras styrkor och svagheter med hänvisning till olika källor.
  Sam  C
 • Eleven kan analysera orsaker till och konsekvenser av den internationella ekonomins och handelns utseende och utveckling. I analysen använder eleven med viss säkerhet några relevanta begrepp, teorier, modeller och metoder. Dessutom diskuterar eleven översiktligt deras styrkor och svagheter med hänvisning till olika källor.
  Sam  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: