👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema: Bondgårdsdjur - Fåret.

Skapad 2021-02-08 11:33 i Kryddgårdens idrottsförskola Kristianstad
Förskola
Tema: Bondgårdsdjur. Vi har under temaarbetet med Greta Gris sett ett stort intresse hos barnen även för de andra bondgårdsdjuren. Vi ändrar därför vårt tema till Bondgårdsdjur istället.

Innehåll

Förutsättningar:

Vi vill tillsammans med barnen nu få utforska och upptäcka  fåret och dess familj. Ord: Får, Tacka, Bagge och lamm (ull). Hur ser ett får ut, hur låter det, vad äter det och var bor det mm.? Vi sjunger sånger och gör rörelselekar kopplade till fåret, pratar, läser böcker, pysslar och "hälsar på" djuret på bondgården. Vi tänker använda olika material och arbetssätt för att skapa egna djur (får). Använda oss av biblioteket för att låna böcker om fåret. 

Upplevelse/utmaning 1:

Dramatisera "Bä, bä vita lamm". Goselammet kommer in med en säck med "ull" (bomullstussar), kjol och jacka och strumpor.

Sånger:

"Bä, bä vita lamm"

Aktivitet:

Papptallrik/hand, bomullstussar, svart papper

 

Kopplingar till läroplanen

  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
  • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,
    Lpfö 18
  • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
    Lpfö 18