Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik- astronomi

Skapad 2021-02-08 13:15 i Hässelby Villastads skola Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Vi arbetar med månen och dess faser. Hur olika årstider och tidvatten uppkommer. Solen och dess betydelse och vårt solsystems planeter.

Innehåll

Pedagogisk planering  Årskurs: 5           

Ämne/ämnen: Fy

Syfte: Undervisningen i ämnet fysik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om fysikaliska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att undersöka omvärlden. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ställa frågor om fysikaliska företeelser och sammanhang utifrån egna upplevelser och aktuella händelser.  

Undervisningens innehåll (centralt innehåll): • Solsystemets himlakroppar och deras rörelser i förhållande till varandra. Hur dag, natt, månader, år och årstider kan förklaras. • Människan i rymden och användningen av satelliter.

Kunskapskrav Lgr11  (Mål med undervisningen):  Eleven beskriver och ger exempel på himlakroppars rörelse i förhållande till varandra och för enkla resonemang om hur dag och natt, månader och årstider uppkommer

Så här jobbar vi: Boken om fysik och kemi  Se filmer och läsa om årstider, dag/natt, månens faser, tidvatten Genomgångar. Du får visa dina kunskaper genom ett prov.

Bedömning: Se matrisen på teams.

 

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: