👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild - Graffiti

Skapad 2021-02-08 19:33 i Landvetterskolan Härryda
Grundskola 7 – 9 Bild
I förra uppgiften fick ni gå 100 steg i valfri riktning, ta ett kort och sedan teckna av fotot med blyerts. Vi kommer att fortsätta befinna oss "utomhus" även i denna uppgift, då vi kommer att prata om gatukonst med särskilt fokus på graffiti. Vart går gränsen mellan gatukonst och klotter? Spelar det någon roll om verket är fint eller fult? Hur hade jag känt om någon hade gjort en graffitimålning på mitt hus? Efter genomgången kommer ni att få skriva ert namn i graffiti-stil med blyerts. Lämna in ett foto på teckningen i uppgifts-mappen här nedan.

Innehåll

Bildframställning
• Rättigheter och skyldigheter, etik och värderingar när det gäller bruk av bilder samt yttrandefrihet och integritet i medier och övriga sammanhang.

Redskap för bildframställning

• Former, färger och bildkompositioner samt deras betydelsebärande egenskaper och hur dessa kan användas i bildskapande arbete.

• Material och verktyg för två- och tredimensionellt arbete och hur dessa kan användas för bestämda syften.

Kunskapskrav (betyg E)
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.

Uppgifter

  • Graffiti