👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Arbets- och studiemiljö

Skapad 2021-02-09 11:46 i Birgittaskolan gymnasium Linköping
Gymnasieskola Idrott och hälsa
I det här ämnesområdet kommer du att arbeta med att undersöka hur arbetsmiljö kan se ut inom både studielivet samt yrkeslivet. Ni kommer utföra undersökande uppgifter i verkligheten samt presentera ert resultat för varandra muntligt i mindre grupper.

Innehåll

 

Titta på pluggakutens filer: 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • Kunskaper om de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Förmåga att ergonomiskt anpassa sina rörelser till olika situationer och att bedöma hur miljöer ergonomiskt kan anpassas till människan.
  Idr
 • Centralt innehåll
 • Arbets- och studiemiljöer: samspel mellan situationens krav och människan utifrån ergonomiska aspekter, till exempel kroppslig balans och lyftteknik.
  Idr  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och utförligt och nyanserat diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  A
 • Eleven kan utförligt redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med viss säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och utförligt diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  C
 • Eleven kan översiktligt redogöra för de krav som olika situationer ställer på ergonomisk anpassning av rörelser. Eleven kan med viss säkerhet anpassa sina rörelser ergonomiskt till olika situationer och översiktligt diskutera hur arbets- och studiemiljöer kan anpassas till människan.
  Idr  E

Matriser

Idr
Arbets- och studiemiljö

Arbets- och studiemiljö

E
C
A
Diskutera och redogöra för arbets- och studiemiljö
Har med centrala begrepp och teorier men är mer kortfattad.
Du diskuterar och redogör innehållsrikt.
Beskriver flera perspektiv.