Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dos semanas en julio día 4-5

Skapad 2021-02-11 10:28 i Fyllingeskolan Halmstad
Grundskola F Moderna språk - språkval
Vi börjar vårterminen med kapitel 4-5 i boken. Här får du bland annat träna på att berätta om dig själv, uttryck för att mingla på fest, handla frukt och lite om Chile.

Innehåll

Día 4 

Alma träffar den spanska tjejen Natalia som ställer många frågor. Natalia bjuder med henne på hotellets fest, där Alma får träffa Natalias kompisar - och Carlos, som hon blir lite kär i.

I detta kapitel kommer vi repetera hälsningsfraser men också gå igenom ord för nationaliteter och språk. Till exempel är det lite skillnad på spanska om man är tjej eller kille: är du kille ska du säga sueco, är du tjej ska du säga sueca. Spanskan ha ringet riktigt hen, men då kan du välja. Vi går också igenom olika pronomen (jag, du, hen, vi, ni, dem) och verbformer + me gusta/n.

 

Día 5

Alma och hennes familj handlar frukt på den lokala marknaden. Lite senare träffar hon Carlos igen. Carlos berättar att han ursprungligen är från Chile, mer specifikt Chiles huvudstad Santiago.

Här kommer vi jobba en hel del med ord för frukt och uttryck för att handla. Vi jobbar vidare med verben men kommer även gå igenom adjektiv, t ex färger, och hur dessa ändras på spanska.

 

Arbetssätt

Dessa veckor kommer vara delvis på distans. Det betyder att det blir extra viktigt att följa med på genomgångar och övningar digitalt och be om hjälp/ställa frågor när du behöver. Du behöver också lämna in uppgifter/dela bilder på dina färdiga uppgifter. Vissa program, webbsidor och musik används som komplement och det är också viktigt att du deltar på dessa delar.

 

Bedömningsuppgifter

Läsförståelsetest

Muntlig uppgift

Skriftligt test

Matriser

M2
Dos semanas en julio día 4-5

Tala/muntlig produktion

E
C
A
Språk/innehåll
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Strategier
Dessutom kan eleven välja och använda sig av någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda sig av några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen
Dessutom kan eleven välja och använda sig av flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen
Förbättringar
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.

Skriftlig produktion

E
C
A
Språk/innehåll
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till sy
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: