Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kemi - Blandningar

Skapad 2021-02-11 10:59 i Tågaborgsskolan Helsingborg
Grundskola 5 – 6 Kemi
I detta arbetsområde kommer du att få jobba med blandningar och genomföra en laboration samt träna på att dokumentera.

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
  Ke  E 6
 • Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
  Ke  E 6
 • I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
  Ke  E 6
 • Eleven kan jämföra sina och andras resultat och för då enkla resonemang om likheter och skillnader och vad de kan bero på samt bidrar till att ge förslag som kan förbättra undersökningen.
  Ke  E 6
 • Dessutom gör eleven enkla dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
  Ke  E 6

Matriser

Ke
Kemi - Blandningar

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Använda naturvetenskaplig info.
Du kan med hjälp använda naturvetenskaplig information i diskussioner, i egna texter och i andra sätt att redovisa. Du kan med hjälp anpassa den på ett ganska bra sätt.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, i egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett ganska bra sätt.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, i egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett bra sätt.
Du kan använda naturvetenskaplig information i diskussioner, i egna texter och i andra sätt att redovisa. Du anpassar den på ett mycket bra sätt.
Göra undersökningar.
Du kan med hjälp göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du hjälper till att komma på enkla frågor och planeringar som fungerar.
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du hjälper till att komma på enkla frågor och planeringar som fungerar.
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du kommer på enkla frågor och planeringar som efter någon förbättring fungerar.
Du kan göra enkla undersökningar med hjälp av planeringar. Du kommer på enkla frågor och planeringar som fungerar.
Använda utrustning.
Du kan med hjälp använda utrustningen på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i undersökningen.
Du kan använda utrustningen på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i undersökningen.
Du kan använda utrustningen på ett säkert sätt som fungerar bra i undersökningen.
Du kan använda utrustningen på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i undersökningen.
Jämföra resultat.
Du kan med hjälp jämföra vad du har kommit fram till i din undersökning. Du kan med hjälp diskutera på ett enkelt sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du hjälper till och ge förslag som kan göra undersökningen bättre.
Du kan jämföra vad du har kommit fram till i din undersökning. Du diskuterar på ett enkelt sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du hjälper till och ge förslag som kan göra undersökningen bättre.
Du kan jämföra vad du har kommit fram till i din undersökning. Du diskuterar på ett utvecklat sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du och ger förslag som efter någon förbättring kan göra undersökningen bättre.
Du kan jämföra vad du har kommit fram till i din undersökning. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt vad likheter och skillnader kan bero på. Du och ger förslag som kan göra undersökningen bättre.
Dokumentera.
Du kan med hjälp visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett enkelt sätt hur du har gjort och vad du kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett utvecklat sätt hur du har gjort och vad du kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt hur du har gjort och vad du kommit fram till i dina undersökningar med hjälp av text och bild.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: