Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Träningsdagbok

Skapad 2021-02-12 08:01 i Tullbroskolan Falkenberg
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
I det här arbetsområdet ska ni skriva en träningsdagbok och sedan göra en reflektion utifrån den.

Innehåll

Din uppgift är att skriva en träningsdagbok under två veckor över de aktiviteter och träningsmoment du genomför. Tanken är att du genom att föra denna dagbok ska fundera och reflektera över hur aktiv du är och få en överblick över hur mycket du rör på dig. I dagboken ska du också skriva ned vad du ätit och hur du har sovit.

 

Du ska skriva ned all planerad träning du genomför under en vecka, alltså inte bara den du genomför på idrottslektionerna. Du ska också skriva ned om du utför någon vardagsmotion, till exempel promenerar eller cyklar till stan.

 

Syftet med uppgiften är att du genom att reflektera över din träning, kost och sömn ska hitta saker du kan förändra i din vardag för att få en bättre hälsa.

Matriser

Idh
Träningsdagbok

E
C
A
Så här bedömer jag att du har utfört din reflektion av träningsdagboken.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: