👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering vecka 7, 2021

Skapad 2021-02-12 14:10 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Planering för vårterminen 2021
Grundskola 4 – 6 NO (år 1-3) Svenska Matematik SO (år 1-3) Teknik
Planering vecka 7

Innehåll

Preliminär planering under vecka 7:

Svenska: Språklära - Vi går genom stor bokstav i företagsnamn och arbetar med sidorna 32 - 33. I Zick-Zack fortsätter vi med fabler och gör en fabel tillsammans samt läser några tillsammans. Vi arbetar med sidorna 78-82. Bokprojektet "Bokäventyret" fortsätter med läsning i egna boken och uppgifterna som hör till. De som är klara förbereder en redovisning för klassen. Vi fortsätter att arbeta med stavning - och fortsätter med ng-ljudet. 

Matematik: Vi går genom hur man räknar ut medelvärde (4.6) och vad det egentligen är och fortsätter med de blandade uppgifterna (4.7) därefter. 

SO: Vi ger oss in i Sverige (geografi) där vi ser filmerna "Nyfiken på Sverige" och Runt om i Sverige" som finns på ne.se. Vi tar reda på hur Sverige formades och arbetar med sidan 17 från Tengnäs - Sveriges geografi. Vi ser på Lilla Aktuellt Skola. 

NO/teknik: Dags för redovisningar! Vi ser även på filmer om Östersjön för att fördjupa oss ytterligare i miljöproblemen som finns där.  

Bild: Denna gången ritar vi av från Youtube-kanalen "Draw so cute"

Övrigt: Vi har kommit igång med bokattacker nu när vår bibliotekarie Sofia är tillbaka från föräldraledighet. Fråga gärna era barn vad det innebär.