Syfte
Barnen får möjlighet att erövra nya kunskaper om dinosaurier. Vi ser barnens intresse för dessa urtida djur som en språngbräda till nya kunskaper inom olika områden i Förskolans Läroplan (Lpfö 18) – naturvetenskap, matematik, språk, teknik, skapande m.m. Vi vill även genom projektet skapa gruppkänsla och samtidigt visa för barnen att deras kunskaper om dinosaurier är viktiga.
Metod
Barnen delar med sig av det de redan vet om dinosaurier och vi följer deras frågeställningar för att utmana dem där deras fokus är för tillfället.
Vi letar fakta tillsammans med barnen på Internet och i litteratur.
Vi ser på faktafilmer från bland annat URplay, SVT/Barnkanalen och Naturhistoriska Riksmuseet om hur dinosaurierna kläcktes ur ägg, hur de levde och vad de åt.
Vi sjunger olika dinosauriesånger som vi letar upp på Internet.
Barnen bygger ett dinosaurielandskap av olika material och i varierande tekniker till våra leksaksdinosaurier utifrån sina tankar och idéer - en spännande lek- och lärmiljö.
Projektet kopplas till vårt tema Kropp och Hälsa genom att jämföra människokroppen med dinosauriernas vad gäller exempelvis storlek, kroppsdelar samt kostvanor (köttätare - växtätare).
Dokumentation
Vi dokumenterar barnens lärande genom observation, fotografering och reflektion.
Dokumentation läggs upp på Skolplattformen.