Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Estetisk kommunikation

Skapad 2021-02-18 15:30 i Långsjöskolan Norrtälje
Grundskola 4 – 6 Svenska Svenska som andraspråk
Då du läser en dikt eller lyssnar till en sång, så får du en starkare upplevelse om det finns bild till som gör textens budskap tydligare för dig. Inom detta område kommer vi att arbeta med estetisk kommunikation, alltså hur du kan kommunicera ett budskap genom estetik.

Innehåll

Vi kommer att titta på filmen "The boy in a dress".

Vi kommer att lyssna till en dikt om vänner, till dikten lyssnar vi på musik och tittar på en bild. 

Jag kommer att förklara för er vilket budskap jag tycker att texten har, vilket budskap jag uppfattar från musiken har och vilket budskap bilden ger mig. Varför har jag valt den musiken och den bilden till texten.

Du kommer att få en uppgift att lämna in på Unikum.

 

 

Uppgifter

  • Estetisk kommunikation

  • Estetisk kommunikation

Matriser

Sv SvA
Estetisk kommunikation

Rubrik 1

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Estetisk kommunikation
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levnadsgöra sina texters budskap. Ex. Dikten handlar om en blå fågel och du gör en bild på en blå fågel och förklarar varför du valt den bilden.
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett ändamålsenligt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levnadsgöra sina texters budskap. Ex. Diktens budskap är att du aldrig är ensam, den du älskar är alltid med dig, ibland i form av en blå liten fågel. Du ritar en bild som handlar om kärlek. Du förklarar budskapet i dikten och varför du valt bilden.
Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levnadsgöra sina texters budskap. Ex. Diktens budskap är att du aldrig är ensam, den du älskar är alltid med dig, ibland i form av en blå liten fågel. Du ritar en bild som handlar om kärlek. Du förklarar budskapet i dikten och du förklarar budskapet i bilden. Du förklarar varför bilden tydliggör budskapet i dikten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: