Vad?
I det här arbetsområdet kommer vi att arbeta med forntiden och vikingatiden. Du kommer att få lära dig om hur de första människorna i Sverige levde, jagade och bodde. Du kommer också att få lära dig om hur vikingarna reste, hur de hade det i sina byar, vilka gudar de trodde på och slutligen om hur vikingatiden och vikingatron fick ge plats åt kristendomen då vikingatiden led mot sitt slut.
Hur?
Vi läser i vårt läromedel, lyssnar på berättelser, diskuterar i grupper, läser böcker, använder Clio, tittar på filmer och videoklipp och gör olika typer av såväl grupp - som individuella övningar.
Du kommer att få visa dina kunskaper genom det arbete som genomförs på lektionerna. Genom att delta i diskussioner, slutföra skriftliga och muntliga uppgifter, delta under lektionsarbetet och göra ditt bästa under arbetsområdet får du chansen att visa vad du kan. I slutet av arbetet kommer du att bedömas genom att göra ett enskilt arbete kring vikingatiden.
Tidsplan: vecka 3 - 9
Varför?
Du får lära dig om forntidens epoker men mest om den sista tiden under järnåldern - Vikingatiden. Hur människorna levde på vikingatiden, om asatro och vikingarnas resor och kulturmöten. Hur det kunde vara att leva på forntiden jämfört med att leva idag.
Se kunskapskrav.