Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Meine Essgewohnheiten

Skapad 2021-02-19 08:31 i Tunaskolan Lunds för- och grundskolor
Denna ruta syns endast i Skolbanken
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
Was isst du gern zum Frühstück, zu Mittag und als Abendbrot?

Innehåll

Mål

Målet är att du ska kunna berätta om dina matvanor på tyska

Arbetets innehåll

Vi använder Alles Deutsch 7 och läser texterna som handlar om mat och matvanor. På lektionerna så övar du på att prata om mat och dina matvanor i mindre grupper.

Arbetssätt och redovisningsform

Du ska skapa en google presentation med bara bilder på vad du äter och dricker till frukost, lunch och kvällsmat. Sedan redovisar du genom att prata till dina bilder utan manus.

Visa din kunskap - Bedömning

Din förmåga att uttrycka din muntligt bedöms vid presentationen. Se matrisen.

 

Matriser

M2
Muntlig framställning på tyska

Presentera dina matvanor

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Att muntligt formulera sig
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar. Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande med fraser och meningar. Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
I muntliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande med fraser och meningar. Eleven kommenterar översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: