Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kreativa

Skapad 2021-02-19 10:04 i Ellaparks förskola Dibber Sverige AB
Förskola
Här beskriver vi vad vår lärvän Krea-Tiva står för, vilka läroplansmål som hen representerar och varför dessa är viktiga och utvecklande för barnen.

Innehåll

 

Målet med undervisningen;

är att barnen ska få skapa med olika typer av material och tekniker.
De ska få olika sätt att uttrycka sig på.
De utmanas i sin fantasi och föreställningsförmåga.

 

Dans och rörelse

 

Dans är ett sinnligt, roligt och effektivt sätt att lära sig förstå sig själv och andra. Den förenar känsla, intellekt och kropp. Dans utvecklar motoriken, ger koordinationsförmåga, balans, snabbhet och stärker muskulaturen

 

När barnen får lära sig alla rörelser med sin kropp på alla olika sätt, kan de sen tänka fritt och skapa eget. Då barnen lär sig genom att härma, imitera, efterlikna, övar de ständigt nya motoriska rörelser där de själva utforskar, improviserar och utvecklar sitt motoriska minne..

 

 

Sång

 

När vi sjunger sånger kan barnen ta del av språket på ett sätt som de inte kan när de talar. De använder komplicerade meningar, får höra språkljud och språkrytm. Sångerna illustreras ofta med bilder och rörelser för att också ge orden mening. Musiken bidrar alltså med både med språklig utveckling och kroppslig gemenskap.

 

 

Reflektion;

Vi samtalar med barnen och låter dem berätta eller visa vad dem gör, vi dokumenterar och sätter upp bilder som barnen kan kolla på.  

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: