Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering vecka 9, 2021

Skapad 2021-02-19 12:12 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Planering för vårterminen 2021
Grundskola 4 – 6 Matematik NO (år 1-3) Teknik SO (år 1-3) Svenska
Planering vecka 9

Innehåll

Preliminär planering under vecka 9:

Svenska: Språklära -  I Zick-Zack har vi nu arbetat lite med fabler och även börjat på att göra en fabel tillsammans. Den gör vi först klart och sedan ska alla göra sin egen fabel och rita bild till den. När de är klara ska de redovisas i smågrupper. Bokprojektet "Bokäventyret" fortsätter med läsning i egna boken och uppgifterna som hör till. De som är klara förbereder en redovisning för klassen. Vi tränar på att skriva korrekta meningar med stor bokstav och punkt. Prov på fredag som berör kapitlen 2, 4, 6, 8, 10, 12 och 14 i Språklära. 

Matematik: Vi repeterar kort division, multiplikation med uppställning och medelvärde. Efter det arbetar vi med blandade uppgifter (sid 185-187). Diagnos på kapitel 4 sker på torsdag och följs av träna mera, fördjupning och problemlösning. 

SO: Nu ska vi ta reda på hur Sverige skapades och ser filmen "Jordens inre och yttre krafter" på ne.se och diskuterar alla nya begrepp. Vi arbetar med sidorna 18-21 från Tengnäs - Sveriges geografi och lektionen efter det repeterar vi vad vi lärt oss. Vi ser på Lilla Aktuellt Skola. 

NO/teknik: På grund av sjukdom så har vi några grupper kvar som ska redovisa. Efter det ger vi oss in i vårt nästa arbetsområde, nämligen magnetism! Vi börjar med en genomgång av vad vi ska arbeta med och vad de ska lära sig. Därefter inventerar vi vad eleverna redan kan. Jag visar ett bildspel om magnetism och vi ser på filmen "Magneter - testa" på ne.se. Vi arbetar med sidorna 22 - 23 från Tengnäs Enkel Fysik. 

Bild: Efter önskemål ritar vi även denna gång av från Youtube-kanalen "Draw so cute" eller "easy drawing tutorial"

Övrigt: Bokattack på onsdag. Prov i svenska på fredag. Nya arbetsgrupper. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: