Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högläsning med babblarna.

Skapad 2021-02-22 14:36 i Förskolan Bäret Ludvika
Förskola
Att arbeta med språket är något vi gör dagligen på avdelning blåbär arbetar vi med babblarna och högläsning just för att tillsammans göra roliga aktiviteter för att stärka barnens språkutveckling.

Innehåll

 

Var är vi?

På avdelning blåbär har vi olika modersmål. Vi vill främja barnens språkutvecklingen eftersom att vi har sett att barnen är i början av sin språkutveckling.

 

På blåbär har vi barnen indelade i tre stycken olika grupper, alla grupper kommer att arbeta med babblarna. 

Vart ska vi?

Syftet är:

 

  • ·       När vi läser en bok tillsammans så jobbar vi med våran språkutveckling på ett medvetet sätt.
  • ·       Med hjälp av de olika Babblarna böcker, aktiverar vi barnen till att svara, gissa och fylla i.
  • ·       Med böcker får vi lära oss hur det svenska språket är uppbyggt och använda språkets melodi. 
  • ·       Att vara en snäll kompis.
  • ·       Turtagning och begreppsinlärning.
  • ·       Lära oss om empati.
  • ·       Och att tillsammans skapa roliga och lärorika dagar.
 

Hur gör vi?

Under arbetets gång kommer vi att göra olika aktiviteter med Babblarna i centrum. Babblarnas böcker har olika handlingar, av dem får  vi inspiration till de olika aktiviteter vi ska göra. Vi kommer att göra dokumentation via lärloggar och ibland sätta upp bilder på väggarna

 

Babblarna står för olika saker, därför kommer vi att göra våra aktiviteter efter vad just den Babblaren vi arbetar med står för.

Babba

 

Babba är en pratsam figur som gillar att läsa sagor och diskutera saker. Babba är modig, tar gärna täten och gillar att arrangera aktiviteter där alla kan vara med.

Bibbi

 

Bibbi är stillsam och försiktig, tycker om att ta det lugnt och studera saker. Bibbi tänker mycket och älskar klurigheter och uppfinningar.

Bobbo

 

Bobbo är en glad och sprallig figur, men med ett hett temperament. Bobbo älskar att röra sig och dansa, och att ge sig ut på äventyr!

Dadda

 

Dadda är impulsiv, kramig och lite klumpig. Dadda älskar att vara ute i naturen, och både titta, känna på och härma växter och djur.

Diddi

 

Diddi far runt som ett yrväder och kan bara inte sitta still! Diddi är energisk och konstnärlig, gillar att hoppa, volta, och måla med många färger!

Doddo

 

Doddo är lugn och stabil, och sätter alltid sina kompisar först. Doddo är den som ser om någon är ledsen eller utanför. Doddo älskar att sjunga.

 

Hur blev det?

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: