Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 7, v. 2-23, KAO

Skapad 2021-02-22 14:55 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
Gemensamt inom EU är målet: "att alla medborgare förutom sitt modersmål, även ska kunna kommunicera på ytterligare två språk." För att få allsidiga språkkunskaper jobbar vi med 5 färdigheter, indelade i två grupper: reception: läsa och höra produktion: skriva, tala och samtala

Innehåll

VAD gör vi:

Vi repeterar och lär nya ord. "Ett rikt ordförråd gör det både lättare och roligare att kommunicera på spanska."

I grammatiken repeterar vi användningen av "un/una" och böjningen av det oregelbundna verbet "tener". Dessutom ska du kunna använda: "el/la" respektive "los/las", liksom kunna formulera genitiv (=ägande t.ex. la clase de Katarina) på rätt sätt. Dessutom kunna frågeord. Följ länkarna till Youtube ifall du vill repetera grammatiken.

Se vidare Att-kunna-listan (länk)

 

Vecka: 2-8

Kapitel: 1-11

Att-kunna-lista

 

Prov: fredag vecka 8, 26 februari, 2021

---------------------------------------------------------------------------------

Vecka: 10-23

Kapitel: 1-16

Att-kunna-lista (kommer ligga i Teams/filer)

 

Prov: fredag vecka 15, 16 april, 2021

 

 

VARFÖR gör vi det:

Skolverket skriver i Lgr11: 

"Undervisningen i ämnet moderna språk ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i målspråket och kunskaper om områden och sammanhang där språket används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften."

 

Forskningen säger att svenskar generellt är mycket bra på engelska, men det finns en grundläggande attityd att det räcker med engelska, och det märks tydligt i skolan.

Vi lärare vill påminna om att flerspråkighet är en styrka. I läroplan för grundskolan står det att "språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade". Förutom att språkkunskaper gör det möjligt för mig att kommunicera med fler personer och i olika sammanhang, så utvecklas även man själv som individ. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: