Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Volleyboll

Skapad 2021-02-22 15:21 i Rydbo skola Österåker
Grundskola F Idrott och hälsa
Onsdagens lektion kommer vi att spela volleyboll.

Innehåll

Under onsdagens lektion kommer vi att spela volleyboll. För att vara förberedda och få så mycket matchspel som möjligt. (Då detta varit ett önskemål) är det bra om ni tittar på följande film som är 11 min lång om volleyboll, med lite tips och trix. OBS att benämningen forwards, vänsterback osv inte är korrekta begrepp. Det korrekta är snarare vänster, högerspiker, center, passare och libero som talar om vad man har för roll. Spelar man flera än 6 st spelare så har man positioner 1-9 tex. I övrigt en bra film med både, bild, rörelse och tal. Framtaget för elever i mellan o högstadiet Tanumskolan i Bohuslän. OBS att vi kommer spela Volley 2000 som är en lättare variant av volleyboll och syftet är att få till så mycket spel som möjligt. 

 

Uppgifter

 • Volleyboll-instruktionsfilm.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
  Idh  E 6
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
  Idh  C 6
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
  Idh  A 6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: