Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dans & rörelse till musik åk7

Skapad 2021-02-23 13:52 i Sturebyskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Under detta moment kommer du att arbeta med att skapa rörelser till musik och reflektera över hur rörelse till musik kan påverka hälsan.

Innehåll

Syfte:

"Dans" är ofta förknippat med olika normer för vad som är snyggt, fint, coolt, häftigt mm. Det är inte alltid man själv känner sig häftig, snygg eller fin då man dansar. Det finns självklart en massa olika sätt att röra sig till musik och vad som är "bra" måste man kanske känna av själv. Under momentet får du möjlighet att dels skapa egna rörelser till musik, dels reflektera över hur det känns då du rör dig till musik och dels delta i ledarledda danspass. Tänk på att det inte är fult att kopiera - det kallas inspiration!

 

Tid: v. 11-13

v. 11 tisdag - Lära er en förutbestämd koreografi

v. 11 torsdag - Skapa i grupper

v. 12 tisdag - Öva hemma/skriva reflektion

v. 12 torsdag - Öva hemma/skriva reflektion

v. 13 tisdag - Dans

v. 13 torsdag - Dans film och reflektion ska vara inlämnad

 

Lärandemål:

 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
 • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser och effekter av olika fysiska aktiviteter och träningsformer.

Bedömning:

Momentet avslutas med att du lämnar in en film med dina rörelser och din reflektion, som ligger till grund för min bedömning. 

Uppgifter

 • Reflektera

 • Skapa

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  E 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  E 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  C 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  C 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  A 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: