Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projekt kommunikation

Skapad 2021-02-25 12:27 i Sagoträdets förskola Helsingborg
Förskola
Projekt KOMMUNIKATION Mål: Skapa möjlighet för barnen att kommunicea upplevelser, tankar, kunskaper och känslor i olika uttrycksformer som dans, skapande, sång och form.

Innehåll

Ett gemensamt sagoprojekt är utgångspunkten och grunden i vårt arbete med alla läroplans mål. Detta år arbetar vi med boken " Monster spöken och kanelbullar " av Alexander Jonsson.

Förra terminen upptäckte barnen att någon hade tagit August och Ebbas kanelbullar. Någon lämnade några bullspår på vägen. Vem var det? Vad kan det betyda? Barnen blev nyfikna. Det visade sig att det var monstren som lämnade spåret för att de ville att August och Ebba skulle följa dem och komma till slottet.

Kan man prata/kommunicera utan ord? Finns det flera sätt att uttrycka sig på?

Vi kommer att använda ordet kommunicera/ uttrycka sig i många olika sammanhang framöver för att hjälpa barnen att så småningom förstå begreppens innehåll.

MÅL:

Ge varje barn förutsättningar att utveckla fantasi och föreställningsförmåga samt förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,

Skapa möjlighet för barnen att kommunicea upplevelser, tankar och känslor i olika uttrycksformer som dans, skapande, sång och form. Barnen kommer att utveckla och hitta nya sätt och tekniker att uttrycka sig på.

Uppgifter

  • Vad är kommunikation?

  • Hur pratar monster och spöken med varandra?

  • Symboler i vår närmiljö och på förskolan

Kopplingar till läroplanen

  • fantasi och föreställningsförmåga,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: