Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Djur och natur

Skapad 2021-02-25 13:01 i Strumpan ULNA Förskolor
Förskola
Tillsammans kan vi göra världen bättre! Genom att arbeta med djur och natur så vill vi ge barnen en större förståelse för och en relation till vår natur.

Innehåll

Vårt syfte med projektet: I tidigare projektarbete kunde vi se att barnen tyckte om att vistas utomhus i vår närmiljö. Vi vill ta vara på det intresset och ge barnen förutsättningar för att skapa en relation till naturen. Vi vill skapa en tidig medvetenhet kring vilka djur som finns nära oss, hur man tar hand om skog och djur för att de ska må bra och för hur man som människa kan göra val som gynnar vår natur. 

Mål i enlighet med läroplanen: "Ge barnen förutsättningar att utveckla ett växande ansvar oh intresse för hållbar utveckling samt ge barnen förutsättningar att utveckla förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra (Förskolans läroplan 2018)"

 
 
 

 

Målet når vi genom att: 

- Besöka olika skogsområden där vi studerar vilka djur som lever och finns. 

- Fokusera på djur som intresserar barnen och ta reda på fakta om dessa.

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
    Lpfö 18
  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: