Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Revolutioner

Skapad 2021-03-03 09:50 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola F – 9
Amerikanska och Franska revolutionen

Innehåll

Amerikanska och Franska revolutionerna på 1700-talet.

 

Vi ska under veckorna 9-12+14-15 bekanta oss med två stora revolutioner som fick stor betydelse på 1700-talet men som även har betydelse än i dag.

Vi kommer att titta på olika typer av filmer. Dels några som finns på Trelleborg skolfilm och dels några som finns på svt.play-öppet arkiv.

När ni ska se på filmerna kommer att stå i planeringen i classroom.

 

Vi kommer att använda läroboken. Jag lägger in dessa avsnitt på classroom som pdf-filer.

 

Därefter så ska ni göra ett eget arbete om någon av revolutionerna. Ni ska då använda en mall som jag lägger in på classroom. Detta arbete ska, om planeringen håller, vara inlämnad här på classroom senast fredagen i vecka 15.

Bedömning enligt matris i unikum

Matriser

Revolutioner

Nivå 1
Har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.
Nivå 2
Har goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra utvecklade och relativt väl tunderbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.
Nivå 3
Har mycket goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och gestalter under olika tidsperioder. Visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadvillkor och handlingar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: