Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vår

Skapad 2021-03-03 13:34 i Lindbladsskolan Mjölby
Grundskola 1 – 2 NO (år 1-3)
Underbara vår! Vad händer i naturen under denna denna spännande årstid! Eleverna får lära sig mer om träd, knoppar och årstidsväxlingar

Innehåll

Målet med undervisningen

Eleverna kommer att få arbeta med våren samt olika trädarter. Arbetet ska syfta till att eleverna skapar en nyfikenhet och ett intresse för naturen.

 

Så här ska vi arbeta

Under fem veckor kommer vi att arbeta med våren samt trädarter. I samband med detta kommer vi även att repetera alla årstider samt prata om årstidsväxlingar. Eleverna kommer att få ta del av arters olika livscykler och anpassningar till olika årstider. Eleverna ska få lära sig namn på några vanligt förekommande arter.

Vi kommer att utgå ifrån ett arbete med knoppisar och komplettera med arbete utifrån Puls No bok men även titta på olika filmer.

 

Det här ska bedömas

Eleven deltar och är aktiv på lektionen.

Eleven kan namnge fyra olika träd.

Eleven kan återberätta trädet livscykel.

Eleven ska vid avslutad arbete veta vilka fyra årstider vi har samt dess egenskaper.

Arbetet kommer att avslutas med ett enklare test.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  NO  1-3
 • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.
  NO  1-3
 • Kunskapskrav
 • I samtal om årstider berättar eleven om förändringar i naturen och ger exempel på livscykler hos några djur och växter.
  NO   3
 • Eleven gör enkla observationer av årstider, namnger några djur och växter, sorterar dem efter olika egenskaper samt beskriver och ger exempel på kopplingar mellan dem i enkla näringskedjor.
  NO   3
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: