Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ek20a Bokföring vt2021

Skapad 2021-03-07 17:11 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Företagsekonomi
I detta moment går vi noggrant igenom dubbel bokföring, vi kommer både bokföra manuellt och i Visma. Vi kommer dessutom att lära oss Bokföringslagen och kontera affärshändelser. Momentet avslutas med ett skriftligt prov.

Innehåll

Uppgifter

 • E-prov Bokföring

 • Prov Bokföring

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Grundläggande budgeteringsformer, bokföring och bokslut.
  För  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven beskriver utförligt och nyanserat olika funktioner i ett företag och hur de samordnas för att man ska nå uppställda mål samt redogör utförligt och nyanserat för hur man startar och driver ett företag. Dessutom redogör eleven utförligt och nyanserat för affärsidéns utformning samt dess betydelse för företagets verksamhet. Eleven redogör utförligt och nyanserat för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare väljer och använder eleven med säkerhet företagsekonomiska metoder. Med hjälp av modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang. Eleven värderar med nyanserade omdömen modellernas användbarhet.
  För  A
 • Eleven beskriver utförligt olika funktioner i ett företag samt redogör utförligt för hur man startar och driver ett företag. Dessutom redogör eleven utförligt för affärsidéns utformning samt dess betydelse för företagets verksamhet. Eleven redogör utförligt för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare använder eleven med viss säkerhet företagsekonomiska metoder. Med hjälp av modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang. Eleven värderar med enkla omdömen modellernas användbarhet.
  För  C
 • Eleven beskriver översiktligt olika funktioner i ett företag samt redogör översiktligt för hur man startar och driver ett företag. Dessutom redogör eleven översiktligt för affärsidéns utformning samt dess betydelse för företagets verksamhet. Eleven redogör översiktligt för innebörden av företagsekonomiska begrepp. Vidare använder eleven med viss säkerhet enkla företagsekonomiska metoder. Med hjälp av enkla modeller förklarar eleven företagsekonomiska företeelser och sammanhang.
  För  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: