👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Påsk 2021

Skapad 2021-03-08 10:19 i Fyrklöverns Montessoriförskola Dibber Sverige AB
Förskola
Påsken är en utav våra traditioner i Sverige . Vi kommer att utveckla barnens förmågor om deras egna kulturskapande och på så sätt överföra påskens värden och historia från en generation till nästa.

Innehåll

Bakgrund

Vi förbereder oss inför vår tradition påsk med pyssel i olika kreationer samt sånger att sjunga och olika aktiviter kring påsk.

Mål

Låta barnen vara med och få uppleva den svenska traditionella påsken på förskolan. Vi utmanar barnen där dem är i sin utveckling, genom att låta barnen prova på flera metoder som utvecklar finmotoriken och att de får använda sig av olika material.

 

Syfte

Barnen skall få lov att utveckla sina förmågor och deras eget kulturskapande, som att överföra ett kulturarv med värden, traditioner och historia, språk och kunskaper från en generation till nästa. Vi vill med vårt arbete kring påsken föra vidare våra påsktraditioner till barnen. Att få uppleva glädjen i skapande aktiviteter.

 

Genomförande

Barnen skall få skapa olika påskpyssel som att göra en kyckling, sjunga sånger, höra saga samt höra en kort faktadel kring påsken. Vi kommer också använda oss av ägg i våra rörelselekar.

 

Dokumentation under lärprocessen

Alla pedagoger dokumenterar löpande under tiden med hjälp av foto, film,instagram och Unikum.

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • ett växande ansvar och intresse för hållbar utveckling och att aktivt delta i samhället.
  Lpfö 18
 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar,
  Lpfö 18
 • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
  Lpfö 18
 • förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.
  Lpfö 18
 • upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,
  Lpfö 18