👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sex och samlevnad åk8

Skapad 2021-03-10 11:16 i Örbyhus skola åk 7-9 Tierp
Sex och samlevnad är ett arbetsområde då vi kommer beröra ämnen såsom relationer, identitet, sexualitet och sexuell hälsa.
Grundskola 8 Biologi
Sex och samlevnad är ett mycket spännande arbetsområde då vi berör ämnen såsom relationer, identitet, sexualitet och sexuell hälsa.

Innehåll

Arbetsformer: Diskussioner, övningar, grupparbete

Bedömning: Enligt nedanstående matris

Planering:

11

Könsorganen, graviditet,

önskefrågor

Grupparbete

Preventivmedel och könssjukdomar

Grupparbete

Preventivmedel och könssjukdomar

12

Relationer

Redovisning grupparb

Samtycke

13

PÅSKLOV

PÅSKLOV

PÅSKLOV

14

PÅSKLOV

Samtycke forts

Identitet

Film: En vanlig fucking människa

15

Kvinnojouren

Identitet

Film: En vanlig fucking människa forts + filmdiskussion

Identitet och sexualitet

Film: PK-mannen eller Tack gud jag är homo + diskussion

16

Porr

Porr

Porr

Utvärdering

Matriser

Bi
Sex och samlevnad åk8

Rubrik 1

E
C
A
Samtala och diskutera
Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med enkla motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med utvecklade motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet och skiljer då fakta från värderingar och formulerar ställningstaganden med välutvecklade motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Frågor, åsikter & argument
I diskussionerna ställer eleven frågor och framför och bemöter åsikter och argument på ett sätt som till viss del för diskussionerna framåt.
I diskussionerna ställer eleven frågor och framför och bemöter åsikter och argument på ett sätt som för diskussionerna framåt.
I diskussionerna ställer eleven frågor och framför och bemöter åsikter och argument på ett sätt som för diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem
Använda information & anpassa framställning
Eleven kan använda informationen på ett i huvudsak fungerande sätt i diskussioner och för att skapa enkla texter och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp.
Eleven kan använda informationen på ett fungerande sätt i diskussioner och för att skapa utvecklade texter och andra framställningar med relativt god anpassning till syfte och målgrupp.
Eleven kan använda informationen på ett väl fungerande sätt i diskussioner och för att skapa välutvecklade texter och andra framställningar med god anpassning till syfte och målgrupp.
Samband som rör människokroppen
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på enkelt identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på förhållandevis komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom, sexualitet och ärftlighet och visar då på komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.