Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kalla kriget

Skapad 2021-03-14 12:28 i Brattebergsskolan 7-9 Öckerö
Grundskola F – 9
Kalla kriget mellan 1945-1991 var ideologernas kamp mellan kapitalism/demokrati och Kommunism. Vilket leder oss till USA vs Sovjetunionen. Man kapprustade med kärnvapen för att visa musklerna emot varandra och vilken ideologi som var bäst!

Innehåll

Vad gör vi?

Genom gångar av kalla kriget från 1945- 1991.Prezi genomgång som finns på google Classroom.  Arbeta med Clio och kalla kriget, Läsa Introduktion, Kalla kriget, Rymdkapplöpning och Kalla krigets slut samt att du gör de läsguider som tillhör varje kapitel.(extrauppgifter om man ligger långt fram, Korea och Vitenamn kriget)

 

Hur ser jag vad du kan?

Ni gör en Clio uppföljning och det erbjuds även att man kan göra ett skriftligt test. Vi kommer överens om tid och plats. Samt att du visar muntligt att du kan resonera om orsaker och konsekvenser i och med kalla kriget

 

Vad ska man kunna?

Grunderna/stora drag för det kalla kriget. Du vet vilka som är de stora makterna. Du vet vilka de olika ideologierna som står emot varandra är. Du kan även nämna viktiga gestalter i det kalla kriget. Som exempelvis Stalin, Thurman osv. Kunna resonera konsekvenser och orsaker.

Prezi genomgången är till stor hjälp att se grunderna för det kalla kriget. Den finns på google Classroom.

MVH

Frans

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: