Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Distansundervisning vecka 11. Din hjärna - 1. Din sömn

Skapad 2021-03-15 08:14 i Trönningeskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Varför måste vi sova bort en tredjedel av våra liv? Och varför är vissa kvällsmänniskor och andra morgonmänniskor? Programledaren Anders Hansen möter sömnforskarna Christian Benedict och Torbjörn Åkerstedt samt Harvard-professorn Robert Stickgold.

Innehåll

Distansundervisning vecka 10

Din hjärna – Din sömn

 

Lektion 1:

Del 1: Se filmen i 26 min.

Pausa och svara på frågorna i google forms, GC

 

Lektion 2:

Del 2: Fortsätt se filmen till slutet.

Svara på frågorna i google forms, GC

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Olika definitioner av hälsa, samband mellan rörelse, kost och hälsa och sambandet mellan beroendeframkallande medel och ohälsa.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  E 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  C 9
 • Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
  Idh  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: