Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Svenska v. 11 Kärlek och känslor

Skapad 2021-03-15 09:47 i Ekens skola Stockholm Grundskolor
Här kan du ta del av den sammanfattande bedömningen av hela läsåret. De kunskapskrav du har uppnått är markerade och du får även en kommentar kring kunskapskraven samt slutbetyg.
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Dags för tema kärlek, relationer och känslor. Denna vecka kommer vi att diskutera mycket om det som är viktigast av allt. Du. Vi pratar om att lära känna sig själv, kunna vara sig själv, känna sig glad och stolt, bli rättvist och schysst behandlad. Att lyssna på sig själv och göra det som känns rätt för dig. Vi kommer att läsa gemensamma texter, se på film och diskutera i klassrummet. Vi ska läsa klart utvalda böcker som ni i grupp ska presentera för klassen. Du ska också skriva minst en text där du har möjlighet att välja mellan olika uppgifter som har med temat att göra.

Innehåll

Måndag

Introduktion av veckan

Gå igenom veckans planering: innehåll, uppgifter, bedömning

Boken Viktigast av allt: kapitlet ”Känslor” s. 89-93 och diskutera.

Genomgång av skrivuppgiften + kapitlet Tillsammans i Viktigast av allt

 

Tisdag

Introducera uppgifterna till HBTQ-boken

Kortfilmer med diskussionsfrågor

Viktigast av allt: läs s. 93-96

 

Onsdag 

 

Arbeta med skrivuppgiften.

Grupparbete om HBTQ-boken: påbörja grupparbetet med bokpresentationen.

 

Se filmen Den påtvingade mansnormen. Diskutera.

 

Torsdag

Viktigast av allt: läs s. 97-107

Lyssna på Markoolios sommarprat 15 min. Diskutera/skriv.

 

Arbeta med skrivuppgiften.

Enskild skriftlig bokpresentation

Grupparbete om HBTQ-boken: förbered presentation med boktrailer

 

Fredag

Bearbeta och lämna in din egen text 

Muntlig bokpresentation i grupp inför klassen

 

Se filmen Moxie. Om vi hinner 

Uppgifter

  • Skrivuppgift om kärlek <3

  • Skrivuppgift om kärlek <3

  • Bokredovisning

Matriser

Sv SvA
Kunskapskrav SV 7-9

F
E
C
A
Skriva
Texten uppfyller inte kunskapskraven.
Eleven kan skriva olika slags texter med viss språklig variation, enkel textbindning samt i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning samt relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Eleven kan skriva olika slags texter med god språklig variation, välutvecklad textbindning samt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Tala och samtala
Diskussionerna och samtalen uppfyller inte kunskapskraven.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Muntlig framställning
Den muntliga redogörelsen uppfyller inte kunskapskraven
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: