Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering vecka 12, 2021

Skapad 2021-03-19 14:40 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Planering för vårterminen 2021
Grundskola 4 – 6 NO (år 1-3) SO (år 1-3) Svenska Matematik Teknik
Planering vecka 12

Innehåll

Preliminär planering under vecka 12:

Svenska: Bokprojektet "Bokäventyret" fortsätter med läsning i egna boken och uppgifterna som hör till. De som är klara förbereder en redovisning för klassen. Vi kommer att arbeta med stenciler om J-ljudet från boken Klara Svenskan och repetera substantiv och verb. Vi arbetar även med läsförståelse i boken "Läsförståelse B". 

Matematik: Vi fortsätter arbeta med geometri och ger oss in på vinklar och geometriska former. Vi arbetar med 5.3, 5.3 och 5.4. Vi ska även bygga med tangram. 

SO: Vi fortsätter läsa om naturen och dess tillgångar. I boken kommer vi att läsa sidorna 62-63, 68 - 9 samt 72-72 och vi gör tillhörande uppgifter i häftet jag har gjort. Vi ser på geografens testamente del 3 och 4. Vi ser på Lilla Aktuellt Skola. 

NO/teknik: Nu har vi experimenterat mycket och då kommer vi att repetera kunskapen så alla känner sig förberedda inför provet på torsdag. Vi kommer också att vika lådor (teknik). 

Bild: När de nu lärt sig att rita hus i enpunktsperspektiv ska de få visa vad de lärt sig. De ritar huset med detaljer och färglägger. Denna lektion ska de bli klara. 

Övrigt: Bokattack på onsdag. Lite påskpyssel på fredag

Hoppas ni får ett härligt påsklov!  

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: