Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Det finns inga skridskor i öknen (SvA -21)

Skapad 2021-03-19 15:53 i Nannaskolan Uppsala
Grundskola 7 Svenska Svenska som andraspråk
Vi läser boken Det finns inga skridskor i öknen av Mats Berggren.

Innehåll

Syfte

Utveckla din läsförståelse.

Innehåll

Du läser boken Det finns inga skridskor i öknen i skolan samt hemma som läsläxa under v.5-7.

Du kommer också att arbeta med muntliga och skriftliga uppgifter till boken under fredagspassen. Du skriver dina svar i ett worddokument som du delar med mig. 

Till fredag v. 12 - läs t o m sidan 44.
Till fredag v. 14 - läs t o m sidan 75 

Till fredag v.15 - läs ut boken - (sidan 119)

 

Bedömning

Muntlig reflektion kring bokens innehåll samt dina svar i skrivboken.

 

Matriser

Sv SvA
Det finns inga skridskor i öknen

F (insats krävs)
E
C
A
Läsförståelse
Eleven når ännu inte kraven för E i detta kunskapskrav.
Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven god läsförståelse
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven mycket god läsförståelse.
Tolka & resonera om budskap
Eleven når ännu inte kraven för E i detta kunskapskrav.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter och referensramar samt olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: