Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Typiskt teknik

Skapad 2021-03-20 07:30 i Stamgärde skola Åre
Grundskola 3 Teknik
Vad är typiskt för teknik? Jo - att nästan allting är teknik. Alla saker som människan har skapat för att uppfylla ett behov kallas för teknik. Under det här arbetsområdet kommer vi att undersöka allt från teknik i våra kläder till tekniska storheter som datorn och hjulet.

Innehåll

Förväntat resultat

Efter det här arbetsområdet förväntas du: 

  • Känna till hur några föremål i din vardag är anpassade efter människans behov och hur de har förändrats över tid. Det kan exempelvis vara hjulet, telefonen, kläder och datorn

 

Undervisning

Vi kommer att ha en Grej of the day (GOTD) lektion en gång i veckan där jag presenterar en ny teknikgrej varje gång. Innan lektionen kommer du att få några ledtrådar och du ska försöka klura ut vad veckans teknikgrej är. Vi kommer sedan att titta på ett avsnitt från programserien Typsikt teknik. Vi kommer att samtala om filmen och du kommer sedan att få skriva och berätta något du kan/har lärt dig om veckans teknikgrej. 

 

Examination/bedömning

Jag förväntar mig att du är aktiv på lektionerna genom att lyssna, ställa frågor och ge kommentarer. Jag förväntar mig att du är noggrann när du skriver din text. Kom ihåg att skriva hela meningar med stor bokstav och punkt. Var noggrann med att skriva av stödorden på tavlan rätt. Jag kommer att ge dig återkoppling på din text. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: